30 Ağustos 2011 Salı

Lokal Peygamberler

“5 gündür birşey yazmamışım zaman ne çabuk geçiyor azizim” diye kendi kendime düşünürken, 2 sene önce “If Istanbul” dan bir film geldi aklıma: Un prophète.

Film kabaca “dinsizin hakkından imansız gelir” mottosuyla zekice hareket eden bir arap elemanın fransız hapishanedeki öyküsünü anlatıyor. İğrenç hapisane atmosferi, leş insan ilişkileri ve biraz(!) vahşet gibi temel hapishane ortamının olmazsa olmaz öğelerini mükemmele yakın canlandıran film, oyunculuk, yönetmenlik gibi teknik unsurlarnın başarısıyla da ön plana çıkıyor. Zaten 2010’da en iyi yabancı film oskarına aday olarak rüştünü çok önce ispat eden bir film için çokta bunlardan bahsetmeme gerek yok sanırım.

Eğer “insan kafesi” temalı filmlerden haz alıyor ve özellikle benim gibi biraz olsun CINE5’te “OZ” izliyip büyüyen tayfada bulunuyorsanız, filme tapma olasılığınız baya yüksek. Çünkü kendisi uzun zamandır izlediğim en iyi hapishane filmi...

1 yorum:

  1. hafız ben de pek beyendiydim bunu. böle bikaç anlatmışlığım da vardı milletehavalı havalı.bi de celda 211 diye bi filim var. o da iyiydi diye hatırlıyom. geçmiş zaman şimdi tabi..

    YanıtlaSil